Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

20 éves az egri egyetemi kollégium

Húsz éve kezdte meg működését Egerben a Segítő Szűz Mária – korábban Főiskolai, ma már - Egyetemi Kollégium. A szalézi nővérek által irányított intézményt a kezdetek óta Don Bosco szellemisége, ezzel együtt a szeretet az elfogadás és a befogadás jellemzi.

Az élet a szeretetben teljes

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel készült beszélgetős kötetet jelentetett meg a Szent István Társulat. A könyv egri bemutatóját az Érseki Palota Látogatóközpontban rendezték meg.

Imaest a tiszta szerelemért Egerben

Számos határon inneni és túli helyszín mellett – hagyományosan- Eger városában is imádkoztak a tiszta szerelemért a fiatalok október 18-án.

Pyrker konferencia Egerben

Pyrker János László egri érseki beiktatásának 190. évfordulója alkalmából tartottak kétnapos emlékkonferenciát az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban.

A fatimai jelenésekre emlékeztek Soroksáron

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia részvételével mutattak be szentmisét a fatimai jelenések századik évfordulója alkalmából, a soroksári Fatimai Szűzanya templom előtt.

Több mint 600 milliós fejlesztés indul az Andrássyban

Új, kétszintes tornaterem épül a megnövekedett létszámú Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnáziumban, emellett egy közösségfejlesztő programra is nyert forrást az intézmény. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Iskolaigazgatók szakmai értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények száma meghaladja az ötvenet. Az intézmények vezetőinek rendszeresen tartanak értekezletet, ahol szakmai és lelki témák is terítékre kerülnek.

Egyházmegyei ministránsok találkoztak Egerben

Tizedik alkalommal rendeztek egyházmegyei ministráns találkozót az egri bazilikában. Az egész napos program vendége Dr. Erdő Péter bíboros volt.

A Ferences Szegénygondozó Nővérek ünnepe

A Ferences Szegénygondozó Nővérek rend megalapításának 90. évfordulóját ünnepelték az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban, ahol egy, a munkásságukat bemutató kiállítás is megtekinthető, december 31-ig.

Sikeres véradás

68 önzetlen segítő nyújtotta karját tű alá a Szent István Rádió és Televízió véradásán.

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

1917
embernek tetszik