Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Ternyák Csaba Eger díszpolgára lett

A főpásztor az elmúlt tíz évben számos újító, fejlesztő folyamatot indított el a köznevelés, a kultúra, valamint a turizmus területein.

Államalapítás: ünnepi mise és szoboravatás Egerben

Ternyák Csaba érsek az imádság hitéleti fontosságát hangsúlyozta az egri bazilikában elmondott szentbeszédében. Az ünneplők a mise után az Érseki Palota díszudvarára vonultak ahol a főpásztor megáldotta az újonnan állított, Szent István királyt ábrázoló szobrot.

Érseki mise a miskolci Minoritában

Szűz Mária mennybemenetelének - és egyben a Minorita templom búcsújának - napján mutatott be szentmisét Ternyák Csaba érsek Miskolcon.

Szent István szobrot állítottak Egerben

Az Érseki Palota díszkertjében elhelyezett alkotást, 2017. augusztus 20-án, 18 óra 15 perckor áldják meg ünnepélyesen.

70 éves a novaji templom

A templom felszentelésének 70 éves évfordulója alkalmából Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét és áldotta meg a kívül–belül felújított épületet.

Érseki mise Istenmezején

A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából mutatott be szentmisét Istenmezején Ternyák Csaba egri érsek.

Kerámia szobrok az Érseki Palotában

A Debreczeni Zsóka és Pelcz Zoltán keramikusművészek által készített művek a keresztény szakrális események, személyek mellett a görög mitológia egy-egy alakját is bemutatja.

Viharkárok: segített a Karitász Halmajon

Június 21-én elverte a jég Halmaj községet, 158 lakóingatlan tetejét rongálva meg. A Magyar Katolikus Karitász a leginkább rászoruló károsultak számára nyújtott jelentős anyagi segítséget.

Érseki mise Encsen

A Pápai Missziós Művek meghívására, táborozó gyermekeknek mutatott be szentmisét Ternyák Csaba érsek Encsen, a Szent Annának ajánlott templom búcsúnapján.

Rózsafüzér-eső Hanyi pusztán

Három nemzedék napja elnevezéssel hirdettek lelkiségi napot a Dormánd és Tenk települések közt található Szent Anna – ismertebb nevén a hanyi – kápolnánál. A program részeként több száz rózsafüzér hullott alá, egy a hívek fölött köröző repülőgépről.

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

1917
embernek tetszik