Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Hamvazószerdai érseki mise Egerben

Hamvazószerdán mindnyájan programot írunk magunknak hogy méltó módon felkészülhessünk Urunk szenvedésének, kereszthalálának és feltámadásának ünnepére – mondta nagyböjt első napján Ternyák Csaba érsek az egri székesegyházban.

Márton Árpád festő művei Egerben

Márton Árpád festőművész Élet-jelek című kiállításának megnyitóját tartották az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontban.

Betegek világnapja - helynöki mise Egerben

Krisztus keresztje óta számunkra értelmet kap a szenvedés, mert szeretetből mindez felajánlhatóvá, áldozattá válik - mondta beszédében Ficzek László.

Érseki szentmise a Betegek Világnapján a miskolci kórházban

1993 óta ünnepeljük február 11-én a Betegek Világnapját. Ezt a jeles napot Szent II. János Pál pápa kezdeményezte azért, hogy kellő figyelmet szenteljünk a betegeknek, és jobban megértsük a szenvedést.

Ismét Egerben az Egri nők

Az Egri Érseki Palota Látogatóközpontba érkezett Székely Bertalan „Egri nők” című festményének utolsó vázlata.

Intézményvezetők értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő közel 50 közoktatási intézmény igazgatóinak tartottak szakmai értekezletet a Szemináriumban.

Szerzetesek világnapja az Egri Főegyházmegyében

Az Egri Főegyházmegyében közel hatvan szerzetes és szerzetesnővér gyakorolja hivatását. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén közösen adtak hálát szolgálatukért a bazilikában.

Don Bosco ünnep az egri Oratóriumban

Az egri szalézi oratórium január 28-án Don Bosco tiszteletére rendezett ünnepséget.

Lelkipásztori-Teológiai napok Egerben

Kezdetét vette a négy napos Országos Lelkipásztori-Teológiai napok Egerben, január 29.-én. A hagyományos, évente jelentkező konferencia idén a keresztség a bérmálás, az eucharisztia szentségeit, valamint a küldetés témáját járja körbe.

Sanghajban lépett fel az Egri Érseki Fiúkórus

A sanghaji Magyar Főkonzulátus meghívására a huszonötmilliós kínai metropoliszba érkezett az Egri Érseki Fiúkórus január 22-én. Az ifjak a Magyar Kultúra Napja alkalmából kaptak felkérést egy koncert bemutatására.
1917
embernek tetszik