Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Papi lelkigyakorlat

Idén Szent Péter és Pál apostolok halálának 1950. évfordulójára emlékezik a katolikus egyház, ehhez kapcsolódtak a lelkigyakorlatot vezető Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek elmélkedései.

Helynöki mise a Jász Világtalálkozón

A 23. Jász Világtalálkozó részeként mutatott be ünnepi szentmisét Ficzek László általános helynök, Jászladányban.

Hármas ünnep a vizsolyi egyházközségben

Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg a megújított vizsolyi Keresztelő Szent János templomot , majd a búcsúi szentmisében a bérmálás szentségét is kiszolgáltatta a fiataloknak.

Papi találkozó Bélapátfalván

Az egyházmegyei papi lelkigyakorlatot Bélapátfalván szentmisével zárták, ahol kihirdették az augusztus elsejétől érvénybe lépő szervezeti és személyi változásokat.

Médiatábor a Szent István Rádió és Televízió szervezésében

Az elektronikus média világával ismerkedtek a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat intézményeinek diákjai.

Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe

2020-ban Magyarországon, Budapesten rendezik meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az úrnapi szentmisén olvasták fel a kongresszus elnöksége és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által kiadott körlevelet.

Az Úr szolgálatában

Holló Gábor és Maksó Péter diakónust pappá, Czókoly Sándort pedig diakónussá szentelte Ternyák Csaba érsek június 17-én az egri bazilikában.

Tanévzáró az egri szemináriumban

Diplomaosztó tanévzáró ünnepséget tartottak az Egri Hittudományi Főiskolán és az Érseki Papnevelő Intézetben június 15-én.

Tanévzáró az egri bazilikában

Az Egri Főegyházmegye területén működő 70 egyházi fenntartású köznevelési intézmény képviseletében több mint 1600 diák, tanár valamint lelkipásztor zárta a tanévet az egri bazilikában június 13-án.

Akolitusok az Egri Főegyházmegye szolgálatában

A II. Vatikáni Zsinat óta a katolikus egyházban egyre fontosabb szerepet kapnak a civil munkatársak. A különböző szolgálatok ellátása, például igeliturgia és szentségimádás vezetése, áldoztatás, közösségek szervezése, összetartása nagy segítség a több egyházközségben szolgálatot teljesítő plébánosoknak.

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

1917
embernek tetszik