Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Felgyúlt a második adventi fény Egerben

Küldetésünk az Úr útján járni, amely sokszor nehézségekkel teli, de a legfontosabb hogy a célt ismerjük - mondta ünnepi beszédében Czibere Zsolt káplán.

Ülésezett a Püspöki Konferencia

Megtartotta rendes téli ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Az eredményekről Mohos Gábor titkár tájékoztatta a sajtót, december 7-én.

Hittanverseny az Andrássyban

A program keretében 8 csapat versengett, négy egri főpap élete, munkássága volt a téma, a gyerekek kreatív munkákat, filmeket készítettek, s feladatlapon adtak számot tudásukról.

Egymillió csillag a szegényekért

Egerben is kigyulladtak a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért kampányának ünnepi fényei.

Közösen támogatják a közép-kelet európai püspökök a Libanoni Karitászt

A magyar, cseh, horvát, lengyel és szlovák katolikus püspöki konferenciák képviselői 450 ezer euró támogatásról szóló megállapodást írtak alá december 4-én.

Advent fénye Egerben

A tavalyi évhez hasonlóan idén is adventi koszorú ékesíti az egri Érseki Palota Látogatóközpont udvarát, amelynek első fénye december másodikán gyulladt ki.

25 éves a katolikus oktatás Sátoraljaújhelyen

Főpásztori szentmisével és a diákok által előadott kulturális programmal ünnepeltek az egyházi fenntartásban működő óvoda, általános iskola és középiskola tanulói, tanárai.

Lektor és akolitus avatás az egri kispapoknál

Hagyományosan Krisztus Király ünnepének előestéjén, ünnepi szentmise keretében öltötték magukra a reverendát a másod éves papnövendékek az egri Érseki Papnevelő Intézetben. A harmad és negyedévesek másnap, az egri székesegyházban, Krisztus Király ünnepén tettek további nagy lépést a papi hivatásuk felé, a lektor és akolitus avatás alkalmával.

Eszterházy konferencia az egri egyetemen

Eszterházy Károly, egy püspöki életmű „a tudományok és a művészet javára” címmel rendeztek konferenciát Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem Kápolnájában.

Hitre, tudásra – a Piaristák és a magyar művelődés

A piarista rend megalakulásának 400 éves évfordulója alkalmából nyílt jubileumi kiállítás a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában.

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

1917
embernek tetszik