Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Búzaszentelés a jászapáti tangazdaságban

Ünnepélyes búzaszentelésre invitálta meghívott vendégeit a jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola Szent Márk napján.

Katolikus pedagógusok konferenciája Esztergomban

Másodízben gyűltek össze Erdő Péter meghívására a főegyházmegye köznevelési intézményeinek munkatársai a Szent Adalbert Központban április 20 - án. Ternyák Csaba egri érsek a katolikus pedagógusidentitás témakörében szólalt fel.

„Afrikában van idő az Istenre”

Egerben járt Ghána fővárosának érseke, a főpásztor szentmisét mutatott be a szemináriumban, s találkozott a papnövendékekkel.

Felavatták Dr. Vanyó László mellszobrát

A tizenöt évvel ezelőtt elhunyt Vanyó László áldozópapnak, egyetemi tanárnak, képzőművésznek állítottak emléket Komjátiban. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem egykori professzorának mellszobrát Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg, április 14-én.

Megújul az egri főszékesegyház - középpontban a liturgia

A Bazilika felújításáról széles körben tartottak megbeszélést a főegyházmegyei szakértőivel, olasz szaktekintélyek bevonásával.

Vetőmagcsomagot osztott a Katolikus Karitász

Az országban 254 településen közel 4000 családnak 11 millió forint értékben adományozott vetőmagot a Katolikus Karitász a rászoruló családoknak. Az Egri Főegyházmegyében idén 30 településen 915 család kapott segítséget az Öngondoskodó Háztartások program keretében.

Vallásos társulatok Gyöngyösön – kiállítás Egerben

Vallásos társulatok Gyöngyösön a 18. és 21. század között címmel nyílt kiállítás az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban.

Az ember jövője, a feltámadt Krisztus!

Húsvét öröme újra és újra fel tud rázni, lelkesíteni bennünket, mert arról szól hogy van jövőnk, életünknek van értelme, a halál után is van élet - mondta Ternyák Csaba érsek Egerben, húsvétvasárnap.

Krisztus világossága!

Ezen az éjszakán arra emlékezünk, hogy Jézus átment a halálból az életbe, a fény legyőzte a sötétséget, a szeretet a gyűlöletet, az irgalom győzött a bűn fölött – mondta Egerben, a nagyszombati vigílián Ternyák Csaba érsek.

Fáklyás keresztút Egerben

A tavalyi évhez hasonlóan ismét szerveztek fáklyás városi keresztutat Egerben, nagypéntek estéjén. A menet a Fájdalmas Anya templom elől indult a várba.
1917
embernek tetszik