Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Történetünk, küldetésünk

Világunkban az internetes televíziózás egyre nagyobb teret követel magának. Egyre többen informálódnak az interneten fellelhető mozgóképes tartalmakból, köszönhető ez annak is, hogy az utóbbi években maga a világháló is sokat fejlődött, nagyobb sávszélesség, gyorsabb letöltés áll a felhasználók rendelkezésére. Szinte nincs már olyan hírportál, amelyen ne lenne lehetőség különböző videók megtekintésére. Ezt a lehetőséget felismerve döntött úgy 2011-ben Dr. Ternyák Csaba egri érsek, hogy megalapítja a 2001 óta sugárzó Szent István Rádió "kistestvérét", a Szent István Televíziót.

A tv elsődleges célja az Egri Főegyházmegyében történő jelentősebb egyházi eseményekről való tudósítás, emellett azonban más jellegű műfajokban is gyárt, megemlítve például az egyházi év ünnepköréhez kapcsolódó elmélkedéseket, üzeneteket, vagy éppen a stúdióbeszélgetéseket, illetve dokumentumfilmeket, továbbá különböző rendezvények és koncertek teljes körű dokumentálását.

A Full HD rendszerében kiépített korszerű eszközpark lehetővé teszi, hogy az egyházmegye területén működő városi televíziókban, illetve országos csatornákon is megjelenjen egy-egy anyag.

Ahogyan a Szent István Rádió a "Jó Hír Hangja", úgy a Televízió a Jó Hír képi közvetítője akar lenni...

1917
embernek tetszik