Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Húsvétvasárnap Egerben

A feltámadás örömhírét már évszázadok óta hirdetjük, az emberiség azonban még mindig nem fogta fel a jelentőségét, különben már teljesen más lenne a világ – mondta húsvétvasárnap Ternyák Csaba.

Krisztus legyőzte a halált!

A halál erői még utóvédharcot folytatnak egészen a földi történelem végéig, de Krisztus győzelme végleges és visszavonhatatlan - mondta nagyszombat estéjén Ternyák Csaba érsek az egri bazilikában.

Városi keresztút Egerben

A Fájdalmas Anya templomtól a várba vonult a menet, 2019. április 19-én.

Beteljesedett!

Jézus szenvedéstörténete újra és újra megrendít bennünket. Ő tudta, ami történik, az nem a véletlen műve - mondta beszédében, nagypénteken Ternyák Csaba Egerben.

Nagycsütörtök Egerben

Az utolsó vacsora elemei túlmutatnak a tradicionális zsidó húsvéti vacsora keretein. Az Eucharisztia megalapítása és a szeretet kifejezésének különleges gesztusa, a lábmosás mellett elővételezi a jövőt is – mondta szentbeszédében Ternyák Csaba érsek, az egri bazilikában.

Olajszentelés Egerben

A szentmisét bemutató Ternyák Csaba érsek a bűnbánatra és az Isten iránti hűség fontosságára hívta fel a figyelmet szentbeszédében.

Virágvasárnap Egerben

A szenvedéstörténet, a Golgota realitásába vezeti a hívő embert - mondta egyebek mellett beszédében, Ternyák Csaba érsek.

Keresztút az Eged-hegyre

Idén is szerveztek keresztutat a Nagy-Eged hegyre Egerből, április 13-án. Ez alkalommal, hangsúlyosan a családokért ajánlották imáikat a résztvevők.

Keresztút az Érseki Palota udvarában

Az ifjúságot megszólító egri imaalkalmat, Drahos Dávid káplán vezette.

Imaest az egri egyetemen

Hagyományosan, idén is szerveztek nagyböjti imaestet az egri diákság számára az Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában, április 3-án.
1917
embernek tetszik