Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Pap és diakónusszentelés Egerben

Ternyák Csaba érsek Pintér Bálint, Soltész Ádám, Resch András és Resch Tamás V. éves papnövendékeket diakónussá, Czókoly Sándor és Drahos Dávid diakónusokat pedig pappá szentelte, 2018. június 16-án.

Te Deum az Egri Hittudományi Főiskolán

Június 14-én tanévzáró ünnepséget és hálaadást tartottak az Egri Hittudományi Főiskolán és az Érseki Papnevelő Intézetben.

Tanévzáró az egri bazilikában

Hálaadásra gyűltek össze az Egri Főegyházmegye tanárai, diákjai az egri bazilikában megtartott ünnepi tanévzárón június 12-én.

20 éves az egri RÉV

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli az egri RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat. E jeles alkalomból rendeztek ünnepséget június 8-án.

Könyvhét megnyitó kötetbemutatóval, Egerben

Ünnepélyes keretek közt Egerben is megnyílt a 89. Könyvhét, június 7-én. Ez alkalomból két egyháztörténeti kötetet is bemutattak az Érseki Palota Látogatóközpontban.

Megtartotta nyári ülését az MKPK

Megtartotta rendes nyári ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 5-e és 6-a között. Az eredményekről Mohos Gábor titkár tájékoztatta a sajtót.

Osztozó – Lelki gondozók Fóruma Egerben

Osztozó címmel fórumot tartottak a térség szociális és gyermekvédelmi területen dolgozó munkatársainak.

Eucharisztikus ifjúsági találkozó Homrogdon

A június 2-a és 3-a között rendezett lelkigyakorlat fő célként, az Eucharisztiával összefüggő ismeretek gazdagítását és a szentségimádás fontosságának hangsúlyozását jelölte ki.
   

Kalkuttai Szent Teréz szellemisége Szerencsen

A vetélkedőkkel, kulturális programokkal, sporteseményekkel fűszerezett egész héten át tartó Bolyai Napok középpontjában a Bolyai János Katolikus Általános Iskola védőszentje Kalkuttai Szent Teréz állt. A tiszteletére kialakított kápolnát Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.

Átadták az Egri Érsek Bora 2018 címeket

Az egyházmegye valamennyi borvidékéről pályáztak borászok borászatok a címre, köztük az „Egri Érsek Misebora” titulusra.
1917
embernek tetszik