Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Advent második fénye

December 4-én felgyúlt a második fény is az Egri Érseki palota udvarán. Az ünnepi műsorban a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai működtek közre, a lelki útravalót Vízi János atya fogalmazta meg.

Készíts te is betlehemet!

Betlehemkészítő pályázatot hirdetnek az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont munkatársai, melyre december 10-ig lehet eljuttatni az alkotásokat.

Megújult Csány katolikus temploma

A Magyar Templom-felújítási Program az Egri Főegyházmegye, a helyi egyházközség és az önkormányzat forrásaiból újult meg Csány község katolikus templomának küsője. Az épületet Ternyák Csaba egri érsek hálaadó szentmisén áldotta meg Krisztus Király ünnepén, november 21-én.

Lektorokat és akolitusokat avatott az érsek

Krisztus Király ünnepének előestéjén, szentmise keretében öltötték magukra a reverendát a másod éves papnövendékek, majd másnap Ternyák Csaba egri érsek felavatta őket, s megkapták tőle megbízásukat hivatásuk gyakorlására.

Mennyek kapuja – templomok az Egri Érsekség területén

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett Várnai Péter címzetes prépost tollrajzaiból és akvarelljeiből nyílt kiállítás az Egri Érseki Palotában.

Megújult az egri bazilika kupolafreskója

Új szakaszához érkezett az egri bazilika felújítása. Megújult számos mennyezeti freskó, a kupola alatti állványzatot pedig elbontották.

Péreli Zsuzsa kiállítása Egerben

Péreli Zsuzsa a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas képzőművész, kárpitművész műveiből nyílt időszaki kiállítás az Egri Érseki Palotában.

Hálaadás a katolikus Keriben Sátoraljaújhelyen

Az elmúlt évtizedben kapott kegyelmekért adtak hálát az iskola dolgozói és diákjai.

Összefogással újították fel a templomot Tiszapalkonyán

Az Egri Főegyházmegye, a magyar állam valamint a hívek adományából összesen 30 millió Ft összegből újították fel Tiszapalkonya római katolikus templomát.

Egy közösségnek vagyunk a tagjai – felújított templomok Borsodban

A Miskolc-Martin-kertvárosi Jézus Szíve plébániatemplomot, a felsőtelekesi templomot és a rudabányai plébániát újították fel a közelmúltban, ezeket dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg 2021. november 6-án, szombaton.
1917
embernek tetszik