Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Eucharisztikus imaalkalom Sirokon

Ez év májusa óta szervez a Parádi Esperesi Kerület más-más egyházközségi helyszíneken imaalkalmat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében. Október 10-én a siroki Szeplőtelen Fogantatás templomban gyűltek össze a hívek.

Jubileum Tiszafüreden

Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola. Az Egri Főegyházmegye széles iskolahálózatában a tiszafüredi iskola az egyik legnagyobb múlttal rendelkező oktatási intézmény.

Katolikus iskolák igazgatóinak értekezlete

Gyermekvédelemről, teremtésvédelemről, énektanításról tanácskoztak az intézmények vezetői.

Ministránsok találkoztak Egerben

Az október 5-én, hagyományosan megrendezett program legfőbb témája a misszió, a küldetés volt. A szentmisén Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mondott homíliát.

Cigánypasztorációs konferencia Egerben

17. alkalommal rendezték meg az Országos Cigánypasztorációs Konfenrenciát Egerben október 4-5-én.

Pezseg a diákélet az egri Andrássyban

Diáknapok, faültetés és 8. osztályosok számára tartott interaktív órák színesítették a gimnázium életét.

Sikeres véradás

Szeptember 30-án, szép számmal jelentek meg önzetlen segítők az Egri Érseki Palotában, a Szent István Rádió és Televízió meghívására.

Eszterházy-szobrot avattak Egerben

Eszterházy Károly püspök egész alakos szobrát leplezték le és áldották meg szeptember 29-én, a róla elnevezett, felújított téren.

Tanévnyitó az Egri Érseki Papnevelő Intézetben

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén tartották az egri Érseki Papnevelő Intézet és Redemptoris Mater Missziós Szeminárium közös tanévnyitóját.

Fájdalmas Anya - búcsú Egerben

Szeptember 14-én és 15 -én tartották a nagy múltú Fájdalmas Anya – búcsút Egerben. A z ünnepi szentmisét ezúttal a belvárosi plébánián szolgáló Szabó József Béla atya mutatta be, aki egyben az 50. éves papságát is ünnepelte.
1917
embernek tetszik