Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

„sok gyümölcsöt termett és fog teremni” – sikeresnek értékelték a Kongresszust

A szervezők köszönetüket fejezték ki a szervezésben közreműködőknek és támogatóknak

Fájdalmas Anya búcsú Egerben

Amikor a golgotán Jézus Máriára bízta Jánost, akkor az egész egyházat, bennünket is Máriára bízott – fogalmazott az ünnepi szentmise szentbeszédében Füleczki István, szeptember 19-én.

Elindult a tanév az egri kispapoknál

Ma a Szentlelket hívjuk segítségül, mert Jézus megígérte, hogy eljön a Vigasztaló, aki elvezet bennünket a teljes igazságra és aki átváltoztat bennünket – mondta a Veni Sancte köszöntőjében Szabó József spirituális.

Megnyílt a Szent István Könyvhét, átadták a Stephanus-díjakat

2021. szeptember 7-én, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szentkirályi utcai épületének dísztermében nyílt meg a 28. Szent István Könyvhét Budapesten

Eucharisztikus kiállítás nyílt az egri Főegyházmegyei Könyvtárban

„mert szerette a világot, kenyérszínbe rejtezett” – címmel eucharisztikus kiállítás nyílt szeptember 6-án, az egri Főegyházmegyei Könyvtárban. A tárlat kapcsolódik a Budapesten rendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz és az Ars Sacra Fesztiválhoz.

Szeretetvendégség Kazincbarcikán

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 0. napján országszerte 5000 rászorulót látnak vendégül a szervező szerzetesrendek, karitatív szervezetek.

Újabb intézménnyel gyarapodott az Egri Főegyházmegye

Közel száz diák tanul a főegyházmegyei fenntartásba került általános iskolában.

Hármas ünnep az Egri Lajosvárosi Egyházközségben

Hármas ünnepet tartottak Egerben, a Lajosvárosban 2021. augusztus 29-én. A templom búcsúja alkalmából Dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét, megáldotta a templomkertben állított Várandós Boldogasszony szobrot és a szomszédos telken épült közösségi házat, mely kormányzati támogatàssal épült.

Tanévnyitó ünnepség az Egri Főegyházmegyében

Ünnepi szentmisével, előadásokkal valamint a Szent Gellért-díjak átadásával nyitotta meg a 2021/22-es tanévet Dr. Ternyák Csaba egri érsek a főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények pedagógusai számára.

Világszenzáció a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Több premierrel, számos egyedülálló programmal várják az érdeklődőket a szeptember 5-12. között megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.
1917
embernek tetszik