Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Védőszent oltalmában az ózdi gimnázium

2013-ban került az ózdi Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Technikum az Egri Főegyházmegye fenntartásába, 2021-től pedig Aquinói Szent Tamás személyében védőszentje is van az intézménynek.

Tanévzáró Te Deum

Gyöngyösön tartották az Egri Főegyházmegye tanévzáró Te Deumát 2021. június 9-én.

Átvette kitüntetését Ternyák Csaba

Az egri főpásztor a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült mások mellett több évtizedes, odaadó lelkipásztori szolgálata, kiemelkedő egyházdiplomáciai szerepe, valamint a katolikus nevelés érdekében végzett munkája elismeréseként.

Akolitusokat avatott Ternyák Csaba

Az akolitusi hivatással sajátos részt vállal az ember az egyház szolgálatából. Legyetek segítői a papoknak és ne csak az igehirdetésben, hanem szükség esetében az áldoztatásban és a betegek látogatásában is - mondta beszédében az egri főpásztor május 29-én, az egri bazilikában.

Közösen gondozzák

Összefogással szépítették meg a 14 évvel ezelőtt állított feszület környékét Egerben

Zöldellő kertek (segélyprogram)

Idén is folytatódik a Katolikus Karitasz öngondoskodó háztartások nevet viselő programja, mellyel most elsősorban a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat támogatják.

Május 11-én nyit az Egri Érseki Palota

Az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont és az Érseki Pincerendszer május 11- től ismét várja látogatóit, a nyári nyitvatartási rend szerint keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig.

Döntött a parlament: augusztus 1-től az Egri Főegyházmegye az Eszterházy Károly Egyetem fenntartója

A parlament 2021. április 27-én határozott az Eszterházy Károly Egyetem fenntartói jogának az Egri Főegyházmegye részére történő átadásáról és az ehhez kapcsolódó vagyonjuttatásról. Ternyák Csaba egri érsek a döntésről, annak hátteréről és az együttműködés távlatairól nyilatkozott a Szent István Televíziónak.

Fát ültetett az egri érsek a füzesabonyi iskola udvarán

A füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Iskolában a fenntarthatósági témahét indításaként ültettek fát, melyet Ternyák Csaba egri érsek áldott meg 2021. április 19-én.

Katolikus óvoda épül Szerencsen

A katolikus egyház számára fontos, hogy a gyerekek már egészen kis korban találkozzanak a Szentírás örökérvényű üzenetével.
1917
embernek tetszik