Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Cigány gyerekek a katolikus egyház iskoláiban

Ez volt a témája a kilencedik alkalommal rendezett Roma Napi Konferenciának, március 21-én, Vácon.

Máriapoli Egerben

Kecskemét és Győr mellet Egerben is tartottak úgynevezett Máriapoli találkozót március 15 és 17-e között. A Fokoláre Mozgalom évente jelentkező programjának célja, a hitben és a közösségben való megerősödés.

Megtartotta tavaszi ülését az MKPK

Az eredményekről Dr. Tóth Tamás titkár számolt be sajtótájékoztatóján.

Karizmatikusok találkoztak Miskolcon

Közösségek Regionális Karizmatikus Találkozójára került sor március 9-én, Miskolcon. Az immár ötödik alkalommal megtartott imanap helyszínéül a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola aulája szolgált.

Hamvazószerda Egerben

A nagyböjt kezdetekor mindig lendületet veszünk. És tudjuk, hogy ez a lendületünk a feltámadás ünneplésében teljesedik ki – mondta beszédében egyebek mellett, Ternyák Csaba érsek.

25 éves az Egyházi Könyvtárak Egyesülése

Ebből az alkalomból rendeztek születésnapi ünnepséget március 5-én Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi- és Államtudományi Karának Dísztermében.

Gazdasági vezetők értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények gazdasági vezetői számára tartottak értekezletet a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában.

Andrássy Napok Egerben

Rendhagyó ének-zene óra, irodalmi, színházi foglalkozás valamint pályaorientációs beszélgetés színesítette az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium tanulóinak életét az Andrássy Napokon.

Seregély István nevét viseli a papi otthon

A nyíregyházi Papi Szociális Otthon falai között töltötte életének utolsó éveit Seregély István nyugalmazott egri érsek, aki 2018. december 31-én hunyt el. Idén márciustól az ő nevét viseli az intézmény.

Új nevet kapott a felújított miskolci óvoda

Kétszeresen ünnepeltek a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda tagóvodájában. Egyrészt befejeződött az épület külső és belső felújítása, másrészt pedig felvette a Szent Rita nevet az intézmény.
1917
embernek tetszik