Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Idén is lesz Dicsőítő Sziget

2023. június 24-e és 25-e között második alkalommal rendezik meg a Dicsőítő Sziget elnevezésű, keresztény könnyűzenei fesztivált Szigetmonostoron.

Egyházmegyei Találkozót tartottak Sárospatakon

Árpád-házi Szent Erzsébet és Csepellényi György pálos vértanú életpéldáját állította a hívek elé tanításában az ünnepi szentmisét bemutató Ternyák Csaba egri érsek.

Bérmálás az egri Bazilikában Pünkösd ünnepén

109 fiatal részesült a bérmálás szentségében az egri Bazilikában.

Kihirdették az Egri Érsek Bora 2023 cím birtokosait

Az Egri Főegyházmegye területén fekvő borvidékek legjobb borai közül választottak

Műveivel emlékeztek Petőfi Sándorra az Egri Főegyházmegyében tanulók

Az Egri Főegyházmegye oktatási intézményeiből 27 tanuló jutott a versmondó verseny döntőjébe, közülük kategóriánként 3-3 diákot díjaztak.

Tárlat nyílt Habsburg Ottó életútjáról

Életút és örökség címmel nyílt Habsburg Ottó életútját bemutató tárlat az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban.

Egy polihisztor hagyatéka

Bél Mátyásnak, a 18. század első felében élt jeles magyar polihisztornak a legnagyobb műve a „Notitia Hungariae novae Geographico-Historica” vagyis az „Új Magyarország földrajzi-történeti ismertetése”. A VII. kötetet május 18-án Egerben, a Főegyházmegyei Könyvtárban mutatták be.

Pappá szentelték Nevelős Gábor SJ-t a jezsuiták miskolci templomában

Bensőséges szentmise keretében szentelte pappá Nevelős Gábor SJ-t Ternyák Csaba egri érsek május 20-án, szombaton a miskolci Isteni Ige-templomban.

Musical Szent Mazzarello Máriáról

„Rád bízom őket!” elnevezéssel készítettek musicalt a szalézi nővérek rendjének társalapítójáról, az egri Don Bosco nővérek kezdeményezésére.

Érseki áldás a felújított sátoraljaúlhelyi piarista kollégiumon

Ünnepélyes keretek között adták át a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Piarista Középiskolai Kollégium felújított épületét. Az időjárási viszonyok miatt a Nagyboldogasszony templomban tartották az ünnepséget.
1917
embernek tetszik