Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Lezárult a 36. Szalók

Egerszalók, az Istennel való találkozás helye - mondta a több napos rendezvényt lezáró szentmisén, Ternyák Csaba egri érsek.

Elkezdődött a Szalóki Találkozó

Július 18-án elstartolt a nagy múltú Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Az idei mottó megegyezik az ez év májusában, az egri sportcsarnokban rendezett egyházmegyei ifjúsági találkozó jelmondatával: Isten fiatal!

Új iskolaigazgatói megbízások az Egri Főegyházmegyében

A megbízóleveleket Ternyák Csaba egri érsek adta át ünnepélyesen az Érseki Palota Látogatóközpont kápolnájában, 2019. július 12-én.

Diplomaosztó Egerben

Szentmise keretében 23 végzős hallgató vette át diplomáját idén az Egri Hittudományi Főiskolán. A következő tanévre még augusztus 15-ig fogadják a jelentkezéseket.

Papi találkozó Bélapátfalván

Hagyományosan minden évben a Bélapátfalvai Apátsági templomban zárul az Egri Főegyházmegye papságának lelkigyakorlata, melynek keretében Ficzek László általános helynök kihirdette a 2019. augusztus 1-től életbe lépő személyi változásokat.

A Katolikus Karitász segít az árvízkárosultaknak

Több településen a karitász munkatársai a sérült lakásrészek helyreállításában, ingóságpótlásban valamint tartós élelmiszerosztással is segítenek a bajbajutottaknak.

Úrnapja Egerben

Jézus nem hagyott árván bennünket. Nem csak lelkét, hanem testét és vérét is itt hagyta nekünk. Mondta beszédében Tenyák Csaba egri érsek úrnapján, az egri székesegyházban.

Isten szolgálatában

Ternyák Csaba érsek öt diakónust pappá, négy akolitust pedig diakónussá szentelt június 22-én, Egerben.

Tanévet zártak az egri kispapok

Június 20-án került sor az Egri Hittudományi Főiskola, az Érseki Papnevelő Intézet valamint a Redemtoris Mater Missziós Szeminárium közös tanévzárójára Egerben.

Júliusban ismét Szalók!

2019. július 18 és 21-e között rendezik meg az idei Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot.
1917
embernek tetszik