Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

"Napi áhitat" a közmédiában

A Duna Televízióban hétköznaponként reggel 7 óra 35 perctől egy-egy lelkipásztor elmélkedését teszik közzé a műsorban. A felvételeket az egyes egyházmegyék készítik, a sorozat katolikus epizódjainak egységesítését a Szent István Televízió végzi. A képre kattintva elérhetőek a műsorok.

Tavaszi ülését tartotta az MKPK

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 3-án és 4-én megtartott ülésének eredményeiről, Dr. Tóth Tamás titkár tájékoztatta a sajtót.

Teológuskonferencia Egerben

Fiatal Kutatók és Doktoranduszok X. Jubileumi Teológuskonferenciáját rendezték meg február 28-a és március 1-je között Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen.

Most kell új életet kezdenünk!

A nagyböjti időszak a bűnbánat és az Istennel való kiengesztelődés időszaka kell, hogy legyen életünkben – mondta hamvazószerdán Ternyák Csaba érsek az egri bazilikában.

Szalézi Animátortalálkozó Egerben

Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium adott otthont a Szalézi Animátortalálkozónak február 21- és 23-a között. Az eseményre az ország számos pontjából érkeztek fiatalok.

Lelkipásztorok feladata a köznevelésben

Aktuális feladatokról, missziós lehetőségekről tanácskoztak az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények lelkipásztorai február 20-án az Érseki Papnevelő Intézetben.

Köznevelési intézmények igazgatói értekeztek

Aktuális feladatokról, jogszabályváltozásokról, a módosított Nemzeti Alaptantervről valamint a gyermekvédelem gyakorlati megvalósításáról hallhattak előadást az egyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények igazgatói.

Köztes Átmenetek - drogprevenciós kiállítás Egerben

Köztes Átmenetek címmel rendhagyó drogprevenciós kiállítás nyílt Egerben az Uránia Moziban. A kiállítás ingyenes és előzetes regisztrációval látogatható március 5-ig.

„Legyetek hídépítők” - érseki áldás a szerkesztőség új épületén

Új helyszínen működik a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége 2020. februárjától. A felújított Deák Ferenc úti épületet, az új stúdiókat Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.

Kórházpasztorációs munkatársak lelki napja

A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária napján és egyben a betegek világnapján, lelki napra gyűltek össze az egyházmegyei kórházpasztoráció területén dolgozók, az egri Érseki Papnevelő Intézet kápolnájában.
1917
embernek tetszik