Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

A megszentelt élet napja, Egerben

Isten különleges ajándékaként élő karizmát hordoztok, amelyre nagy szüksége van az egyháznak. Ennek a szolgálatnak nem a siker, hanem az Istennek való elköteleződés mélyülése a fokmérője - mondta szentbeszédében a szerzeteseknek, Ternyák Csaba érsek.

Jubileum és fejlesztések a gyöngyösi kórházban

Új MRI készülékkel és I. fázisú klinikai kutatóbázissal gazdagodott a Bugát Pál Kórház

Miskolcon zárult, az ökumenikus imahét

A Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség templomában számos egyházi és világi előljáró, valamint a hívek előtt Ternyák Csaba egri érsek hirdetett igét, 2023. január 21-én.

Ökumenikus imaalkalom Egerben

Január 15-én vasárnap kezdődött az idei Ökumenikus imahét, Egerben hagyományosan valamennyi felekezet a saját templomában indította a programot. Január 16-án hétfőn Ternyák Csaba egri érsek az evangélikus templomban hirdetett igét.

Jézus Krisztusban az Isten hozzánk költözött

Krisztus születése, az emberiség történetének olyan központi eseménye, amelyre évszázadok óta várakoztak és készültek a választott nép fiai. Ez a születés azonban nemcsak a régi ígéretek beteljesülése, nemcsak a múlt megkoronázása, hanem egy új, egy szebb jövő kezdete, amely tart egészen az idők végezetéig - mondta Ternyák Csaba érsek karácsony els

Ma éjszaka az ég és a föld összeért

Ma éjszaka arra a rendkívüli eseményre emlékezünk, amikor Jézus Krisztus születésekor az ég és a föld összeért és az ő személyében egyenes utunk nyílt az Istenhez – fogalmazott homíliája elején Ternyák Csaba érsek, az egri bazilikában, 2022 karácsonya éjjelén.

“Álmokkal átszőtt életút a fiatalokért” színdarab 2022

Bosco Szent János és Mazzarello Szent Mária életútja az egri Szalézi Oratórium növendékeinek előadásában az Oratórium születésnapján, december 8-án.

Lelke Rajtad - Mi lehet emögött?

Ha nehéz érzések miatt tartósan szenvedünk, engedjük meg, fogadjuk el, mint aranytisztítást. Utána viszont nézzünk mögéje: mi válthatja ki e tartós érzelmeket?

Imaestet tartott az egyetemi lelkészség Egerben

Advent alkalából hívták a fiatalokat közös imaalkalomra az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

Karitász segélyszállítmány Kárpátaljára

A Katolikus Karitász nyolc súlyponti területen látja el a rászorulók megsegítését, ezek között van a humanitárius katasztrófahelyzetben történő segítségnyújtás.
1917
embernek tetszik