Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Utolsó útjára kísérték Seregély István érseket

Utolsó útjára kísérték Seregély István érseket

Vízkereszt Egerben

Keresztségünkben újjászületünk, Krisztus megjelenik az életünkben. Csodálatos a keresztény ember küldetése, amikor arra gondolunk hogy ezután nekünk magunknak is tovább kell adnunk Őt, elsősorban tetteinkkel - mondta Ternyák Csaba érsek.

A szentmise - életünk középpontja

A szentségimádás iskolája után új imaalkalom-sorozat indult Egerben. Cél, a megfelelő lelki felkészülés a 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra.

Szülessen meg bennünk is Jézus!

Jézus Krisztus a láthatatlan Isten képmása, aki a láthatatlan világ üzenetét hozta el nekünk. Akik befogadják őt, Isten gyermekei lesznek – fogalmazott Ternyák Csaba érsek karácsony első napján az egri bazilikában.

Megszületett!

Jézus azt kéri tőlünk hogy fogadjuk be őt a szívünkbe - mondta szentbeszédében Ternyák Csaba érsek, a karácsonyi éjféli szentmisén.

Teljes fényében az adventi koszorú

December 22-én felragyogott a negyedik fény is az egri Érseki Palota adventi koszorúján. Az ünnepségen ezúttal az Érseki Papnevelő Intézet növendékei adtak műsort, rövid tanítást Czapkó MIhály prefektus mondott.

Kupakokkal segítettek a szentimrések

Minden évben szervez kupakgyűjtést beteg gyermekek számára az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola. Idén az alig hároméves Hannán segítettek a kisdiákok, akinek az iskolai adventi műsor előtt adta át jelképesen a gyűjtés eredményét Valkó Viktor igazgató.

Ragyog a harmadik adventi fény

Sűrű hóesésben gyújtották meg advent harmadik gyertyáját az egri Érseki Palota udvarán december 15-én. Az ünnepségen Buda Péter szemináriumi rektor mondott rövid tanítást.

Szegregáció vagy pasztoráció? Konferencia Kazincbarcikán

A Tedd képessé elnevezésű roma szakképzés-fejlesztés mintaprogram részeként tartottak konferenciát a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban Szegregáció vagy pasztoráció címmel, december 7-én.

Két kötet az Eucharisztiáról

Dolhai Lajos két, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészítő könyvét mutatták be december 7-én az egri Érseki Palotában. Az Eucharisztia teológiája című kötet mélyebb, tudományosabb, míg a Csúcs és forrás elnevezésű könyv a teológiában kevésbé jártas hívők számára íródott.
1917
embernek tetszik