Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

A szeretet együtt jár a szenvedéssel – Fájdalmas Anya búcsú Egerben

Eger legnagyobb búcsú ünnepén Lóczi Tamás, az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa mutatta be a szentmisét szeptember 9-én.

Tanévet nyitott az Egri Hittudományi Főiskola

Dr. Dolhai Lajos rektor elmondta, négyféle képzési formában 91 aktív hallgatóval kezdik meg az új szemesztert.

Teréz anyára emlékeztek Miskolcon

Szabadtéri szentmisében emlékeztek meg a 25 éve elhunyt Kalkuttai Szent Terézről a Szeretet Misszionáriusai miskolci rendházának udvarán, szeptember 5-én.

Egyházi fenntartásban a berzéki óvoda

A Katolikus Egyház fenntartásában működik tovább a Berzéki Perczel Mór Óvoda. Az ünnepélyes átadásra valamint az épület megáldására szeptember másodikán került sor.

Érseki áldás az EKKE Gyakorló Iskolájának diákjain, tanárain

Az egri bazilikában tartották tanévnyitó ünnepségüket az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló iskolájának pedagógusai és diákjai augusztus 31-én.

Tanévnyitó a maklári iskolában

1986-ban nyitotta meg kapuit, 2021-ben a szülők és a pedagógusok közös döntése nyomán a Don Bosco Nővérek Nevelési-Oktatási Intézményfenntartó szárnyai alá került a Maklári Szent István Általános Iskola. 2022. augusztus 31-én érseki szentmisével és ünnepi műsorral kezdődött a tanév.

Roma szakkollégisták tanévnyitója Egerben

Több mint 300 résztvevő érkezett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre augusztus utolsó hétvégéjén a XI. Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Tanévnyitó Ünnepségére.

A szentmise a család erőforrása - tanévnyitó Veni Sancte Sárospatakon

A sárospataki bazilikában tartották az Egri Főegyházmegye tanévnyitóját. A szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt.

Polgármesterekkel találkozott az egri érsek

A személyes találkozás lehetőséget ad az együttműködés további erősítésére

Jézus Szíve, légy velem! - kiállítás nyílt Egerben

Augusztus 18-án Jézus Szíve, légy velem! címmel a mezőkövesdi Jézus Szíve Búcsú elmúlt 100 évéről nyílt tárlat az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban.
1917
embernek tetszik