Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Tanévnyitó az Egri Érseki Papnevelő Intézetben

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén tartották az egri Érseki Papnevelő Intézet és Redemptoris Mater Missziós Szeminárium közös tanévnyitóját.

Fájdalmas Anya - búcsú Egerben

Szeptember 14-én és 15 -én tartották a nagy múltú Fájdalmas Anya – búcsút Egerben. A z ünnepi szentmisét ezúttal a belvárosi plébánián szolgáló Szabó József Béla atya mutatta be, aki egyben az 50. éves papságát is ünnepelte.

Tanévnyitó 2019 - Dr. Erdő Péter előadása

A katolikus iskolák pedagógusainak szerepe, küldetése a mai oktatásban, címmel tartott előadást Dr. Erdő Péter bíboros, augusztus 28-án az egri bazilikában.

Pécsen ülésezett az MKPK

A szeptember 3-án és 4-én tartott esemény eredményeiről, Dr. Tóth Tamás titkár tájékoztatta a sajtó képviselőit Budapesten.

Kereszt a betonrengetegben

A bútorboltból lett templom, a jövőben Szent II. János Pál Missziós Központ néven a Neokatekumenális Közösség központjaként funkcionál.

Tanévnyitó az egri bazilikában

Augusztus 28-án, 1800 pedagógus jelenlétében tartották az Egri Főegyházmegye tanévnyitó ünnepségét az egri bazilikában. Ternyák Csaba egri érsek meghívására a szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek volt.

Felújítják az egri bazilikát

Hamarosan elkezdődik az egri bazilika felújítása. A részletekről Rudolf Mihály építész, a felújítás tervezője ismertette az érdeklődőket az Érseki Palotában tartott programon, augusztus 22-én.

Polgármesterek, érseki vendégségben

Immár második alkalommal látta vendégül az egri főpásztor azokat a polgármestereket, akik településén a katolikus egyház által fenntartott oktatási intézmény működik, az Egri Főegyházmegye területén.

Szent István ünnepe közös örökségünk

A társadalom számos problémája abból fakad, hogy sokan nem ismerik fel azt, hogy létezik objektív jó és objektív rossz is, az erkölcsi relativizmus pedig rendkívüli károkat okoz – mondta augusztus 20-án Ternyák Csaba érsek az egri bazilikában.

Szent II. János Pál oltalmában Edelény

Augusztus 20-án, ünnepi szentmise keretében Szent II. János Pál pápa oltalmába ajánlotta Edelény városát Ternyák Csaba egri érsek. A jeles esemény alkalmából Stanislaw Dziwis bíboros a szenttől származó vérereklyét ajándékozott a városnak.
1917
embernek tetszik