Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Mikulás est a Vitézi Rend Heves Vármegyei Törzskapitányságának szervezésében

Immár hagyomány, hogy a Vitézi Rend Heves Vármegyei Törzskapitányságának Karitatív csoportja Mikulás estet szervez a Jó Pásztor Óvoda óvodásai és a Heves vármegyei Gyermekvédelmi Központ Befogadó Otthonának lakói számára

Felgyúlt az első adventi fény Egerben

December 2-án az Egri Érseki Palota udvarán a Jó Pásztor Óvoda óvodásai adtak műsort, majd Buda Péter - beszédét követően - megáldotta a téren elhelyezett koszorút.

Tankonyhát kapott az egri Andrássy

20 évvel ezelőtt indult a turisztikai ágazati képzés az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégiumban.

Érseki szentmise Jászalsószentgyörgyön

2023. november 26-án ünnepi szentmise keretében áldotta meg Ternyák Csaba egri érsek a jászalsószentgyörgyi templomot, amelyen teljes külső felújítást végeztek az Egri Főegyházmegye anyagi támogatásából.

ÉRSEKI ÁLDÁS A FELÚJÍTOTT ABAÚJKÉRI TEMPLOMON

Abaújkéren megújulhatott a római katolikus templom tetőzete és tornya. A felújított épületet Ternyák Csaba egri érsek szentmisén áldotta meg november 25-én.

Felújítják a pusztaszikszói Szent Vendel kápolnát

Felújítják a Füzesabony határában álló pusztaszikszói Szent Vendel kápolnát, teljes beruházás, a tető, a nyílászárók cseréje a Magyar Falu Program keretében valósul meg.

Könyv a gyógyvizekről, Markhot Ferenc tollából

Kerekasztal beszélgetés keretében mutatták be Markhot Ferenc Gyógyvizek Heves és Külső-Szolnok vármegyében című, 1763-ban latin nyelven írt könyvének nemrégiben megjelent magyar fordítását.

Kateketikai szakmai nap Egerben

Főegyházmegyei Kateketikai Szakmai Napot rendeztek november 16-án Egerben. A program mottójául az efezusi levélből vett „…erősödjetek meg az Úrban!” gondolatot választották a szervezők.

Cigánypasztorációs Pedagógiai Műhely Kőteleken

November 14-én, az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények pedagógusai számára szervezték meg az eseményt.

Felújították a bogácsi Szent Márton Templomot

A bogácsi Tours-i Szent Márton tiszteletére szentelt templom búcsú ünnepére látogatott el Ternyák Csaba egri érsek
1917
embernek tetszik