Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

„Párbeszéd az emberért” – fórum és könyvbemutató Egerben

Bemuatták Platthy Iván nyugalmazott címzetes egyházügyi államtitkár „Párbeszéd az emberért, emlékeim az egyházakról és a társadalomról” című könyvét, valamint megnyitották Platthy György néhai pécsi festőművész kamarakiállítását az Egri Érseki Palotában, október 19-én.

Adj innom - jezsuita konferencia pedagógusoknak

Adj innom címmel rendezett konferenciát köznevelési intézmények munkatársai részére, az Ignáci Pedagógiai Műhely, október 15-én.

Gyermekek imádkozták a rózsafüzért

Az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" elnevezésű nemzetközi program részeként tartottak imaalkalmat Sátoraljaújhelyen, október 18-án.

Templomot szentelt az egri érsek Mocsolyáson

A település lakóinak régi vágya vált valóra ezzel.

Megkezdődött a Szinódus egyházmegyei szakasza

Minden egyházmegyében elindították 2021. október 17-én a szinodális folyamatot. Az Egri Főegyházmegyében Ternyák Csaba egri érsek a bazilikában a 10 órai szentmisén hirdette meg a 2023-ig tartó folyamat kezdetét. Változtatás nélkül közöljük a főpásztor szentbeszédét.

Iskolakápolnát szenteltek Füzesabonyban

Széleskörű összefogással alakították ki és rendezték be a kápolnát

Igazgatók tanévnyitó értekezlete

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények és szakképző intézmények igazgatóinak tartott értekezletet az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága.

Évfordulók ünnepe Mezőkövesden

A katolikus iskola, a Jézus Szíve templom, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja is jubileumot ünnepel az idén. Ez alkalomból szentmisét mutatott be a város egykori káplánja, Dr. Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, október 13-án.

Hármas ünnep Szerencsen

10 éve került a szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola az Egri Főegyházmegye fenntartásába, felújították a plébánia épületét és elhelyezték az új katolikus óvoda alapkövét, mely a tervek szerint jövő szeptemberben nyitja kapuit.

Közösségi házat áldottak meg Mádon

A plébánia udvarán felújított régi épület Szent Erzsébet nevét viseli. A megáldás előtt ünnepi szentmisét mutatott be Juhász Ferenc kanonok, pasztorális helynök, 2021. október 9-én.
1917
embernek tetszik