Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Jelet hagytak

Kopjafát állított az elhunyt fertálymesterek tiszteletére Egerben a lajosvárosi közösség a városrész templomának kertjében, s megáldották a fatimai kegyszobor mását.

Az elődök példát adnak – Fischer István egri érsek emlékezete

Báró Nagyszalatnyai Fischer István egri érsek egri munkásságát bemutató kiállítás nyílt az egri Főegyházmegyei Könyvtár barokk termében a főpásztor halálának 200. évfordulója alkalmából.

Szinodális találkozót tartottak az Egri Főegyházmegyében

Az egyházmegye honlapján kitöltött valamint az egyházközségek közösségeitől beérkező észrevételek összegzését ismerhették meg a hívek az Egyházmegye Szinodális Találkozóján május 7-én, a mezőkövesdi Jézus Szíve Templomban.

Burkolják a padlózatot az egri bazilikában

Kommentár nélkül - 2022. május 6.

Megkezdődött a Gárdonyi emlékév Egerben

Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulója alkalmából „Gárdonyi 100” elnevezéssel emlékévet tartanak Egerben.

Krisztus feltámadása új horizontokat nyit

Jézus győzött a halálon, de látjuk, a régi világ követeli a jussát: a gonosz erők, a bűn, az árulás továbbra is jelen vannak a világban. Mit tehetünk mi? Választanunk kell nap, mint nap. Mi Jézust választjuk - mondta szentbeszédében Ternyák Csaba érsek húsvétvasárnap, az egri bazilikában.

Feltámadt Krisztus! - Nagyszombat Egerben

Ezen az éjszakán a történelem legnagyobb eseményére emlékezünk - mondta szentbeszédében Ternyák Csaba egri érsek.

Nagypénteken, Ternyák Csaba egri érsek és az asszisztencia, a vértanúk piros ruhájában vonult az oltár elé és a földre borulva fejezték ki az Isten szeretete iránti alázatot, az egri bazilikában.

Nagycsütörtök Egerben

A mai este azt üzeni, hogy Jézus Krisztus eljött közénk szolgai alakban, hogy megmossa lábunkat. Megtisztít bennünket, hogy így üljünk az eucharisztikus asztalhoz – fogalmazott Ternyák Csaba érsek az egri bazilikában bemutatott nyagycsütörtöki szentmisében.

Krisztus rajtunk keresztül gyakorolja a papságát

Az Egri Főegyházmegye papságával közösen mutatott be szentmisét Ternyák Csaba egri érsek 2022. április 14-én, Nagycsütörtökön.
1917
embernek tetszik