Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Stúdióbeszélgetések

Segítőnek lenni Isten nagy terveiben - Ternyák Csaba 70 éves

Ternyák Csaba egri érsek 2023. december 4-én betöltötte 70. életévét. Hitről, hivatásról, római éveiről és az Egri Főegyházmegye élén eddig eltöltött éveiről kérdeztük. Szó van róla.

Árpád-házi Szent Erzsébet színdarab a Líceumban

Árpádházi Szent Erzsébet életpéldáját állítja színpadra az egri szalézi oratórium december 8-án 18 órától a Líceum dísztermében, ahol a jótékonysági est második felében a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozón részt vett animátorok is megosztják élményeiket. A belépés ingyenes. A témával kapcsolatban Horuczi Liza és Balázs Ábel volt a vendégünk.

Borban a Gondviselés - Lőrincz György

“A Gondviselő Istennel együtt dolgozom”- vallja Lőrincz György borász, a St. Andrea Szőlőbirtok vezetője. Hitéről, megtéréséről, jó borokról és azok titkáról és elnevezéséről, családról és a “jónak gyakorlásáról” lesz szó. Kiderül, hogy az Agapé nevű boruk bekerült a világ 48 legjobb bora közé. Szerinte négy dolog kell mindenképp a hivatásához: józ

Veszteségkezelés - Mi a gyász?

“Hiányával mérjük az embert, sajnos utólag...” Mi is az a gyász? Hogyan gyászolnak a gyerekek? Miért beszél a köznyelv gyászévről és hogyan segíthetünk egy gyászolónak? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ Molnár Erzsébettel a Lelki Elsősegély Telefon Szolgálat szakmai vezetőjével, aki 15 évig volt az Erzsébet Hospice munkatársa és

Istennek, hazámnak, embertársaimnak - a cserkészet napjainkban

Stúdiónkban a mozgalom múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgetünk stúdióvendégeinkkel, Jernei Péterrel, Szoboszlay Szabolccsal és Rónai Virággal. Kiderül, mit jelképeznek az egyenruhán a különböző szimbólumok, színek, a szervezet értékeiről, hierarchiájáról és hagyományairól is lesz szó.

Népszerű a jubileumra készülő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

250. tanévét kezdte meg az intézmény szeptemberben. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektorral a múltról és a jövőről is beszélgettünk.

Szó van róla - Dr. habil. Tengely Adrienn - A hitbuzgalmi társulatok

Stúdiónk vendége volt Dr. habil. Tengely Adrienn az EKKE egyetemi docense, akivel a hitbuzgalmi társulatokról beszélgettünk.

Újmisések Isten szolgálatában

2023. június 17-én, az egri főszékesegyházban Ternyák Csaba egri érsek áldozópappá szentelte Czárán Bálint és Pietro Trevisan diakónusokat. Stúdiónkban ők mesélnek megtérésről, hitről, hivatásról.

Júliusban ismét Szalók

41 éve indult útjára az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Idén július 13 és 16-a között rendezik meg. Programról és tudnivalókról kérdeztük vendégeinket, Kovács Krisztián főszervezőt, Vízi János ifjúsági referenst és Karnok Ádámot, az esemény műsorvezetőjét.

Keresztény közéleti mediátor képzés Piliscsabán

Tandíjmentes, bentlakásos, akkreditált „keresztény közéleti mediátor” képzést hirdet az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia 21 és 35 év közötti keresztény fiatalok számára. Az intenzív oktatási programot a Kárpát-medence különböző tájaira szervezett tanulmányi utak, neves professzorok előadásai, valamint közösségi és lelkiségi programo
1917
embernek tetszik