Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Stúdióbeszélgetések

Ez az a nap! Dicsőítés június elsején Miskolcon

A teltházas budapesti Puskás Stadion és a debreceni Nagyerdei Stadion után idén június 1-jén a miskolci DVTK Stadionban rendezik meg a 2024-es Ez az a nap!-ot. Ezzel kapcsolatban Péter András református lelkésszel és Holló Gábor római katolikus pappal, szervezőkkel beszélgetünk.

Pünkösd a krisztusi örömöt adja nekünk

Mit jelent a pünkösd az egyház és a hívő egyéni életében? Marton Zsolt váci megyéspüspökkel beszélgettünk.

Semmit se vigyetek az útra

Elek Lászó jezsuitával beszélgettünk a zarándoklat testre és léklekre való hatásairól, hivatásról, az Isten gondviselő szeretetéről, egyházról, a jezsuita sokszínűségről, sok mindenről. Szó van róla.

„boldog az a nép, amely tud ünnepelni” - Palánki Ferenc

Beszélgetés Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel Húsvét ünnepéről

Technológia és evangelizáció

Hogyan lehet a technikai újításokat az egyház és az evangelizáció szolgálatába állítani? Elek László jezsuita szerzetessel beszélgettünk.

Az eutanáziáról

Február 11-e Szűz Mária lourdes-i jelenésének napja, Szent II. János Pál pápa rendelése nyomán a Betegek Világnapja. Ehhez kapcsolódva beszélgetünk az eutanáziáról, az emberi élet utolsó napjairól dr. Czapkó Mihály érseki titkárral, teológiai tanárral.

Az ikonfestés művészete

Vajda Mihály ikonfestővel, állandó diakonussal beszélgetünk a görög keleti szakrális festészet történetéről, ikonrombolás koráról, a festés módjairól, dogmatikai alapokról, jelképekről és az ikonosztázionról is. A jelenleg készülő egri kápona falképeit is megmutatjuk Önöknek.

Tégy engem békéd eszközévé

Zenés színpadi előadással készülnek a Karácsonyra az Eucharist zenekar tagjai, Gável András és Gável Gellért.

A Szentírás a jászolhoz vezet - Kálmán Peregrin OFM

Stúdiónk vendége volt Kármán Peregrin OFM, akivel az adventi készülődés mellett a Mária-tiszteletről és a boldoggá avatási eljárások mikéntjéről is beszélgettünk. Szó van róla.

Segítőnek lenni Isten nagy terveiben - Ternyák Csaba 70 éves

Ternyák Csaba egri érsek 2023. december 4-én betöltötte 70. életévét. Hitről, hivatásról, római éveiről és az Egri Főegyházmegye élén eddig eltöltött éveiről kérdeztük. Szó van róla.
1917
embernek tetszik