Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Stúdióbeszélgetések

Kihívások és jó gyakorlatok a cigánypasztorációban

A cigánygyerekek a szocializációs hiányosságok miatt sokszor komoly hátránnyal érkeznek az óvodába, iskolába. A lemaradások áthidalásának lehetőségeiről, a cigánypasztoráció aktuális kihívásairól beszélgetünk Bángi-Magyar Annával, a Boldog Ceferino Intézet szakmai vezetőjével, valamint Dr. Németh Zoltánnéval, az Egri Főegyházmegye szociálpolitikus

Idén is várják a fiatalokat Tiszafüredre

2022. augusztus 3-a és 7-e között rendezik meg Tiszafitet, azaz a Tiszafüredi Katolikus Ifjúsági Találkozót. Stúdiónkban Gyöngy András főszervezőt kérdeztük a részletekről.

Szó van róla - Szalók 40

Két év elteltével ismét Egerszalókra várját a lelki feltöltődésre vágyó faiatalokat július 14-e és 17-e között. A neves ifjúsági találkozó idén negyven éve, hogy útjára indult. Stúdiónkban Vízi János egyházmegyei ifjúsági referens, valamint Kovács Krisztián ifjúságpasztorációs munkatárs válaszolt kérdéseinkre.

A cserkészet jelene

Kerületi nagytáborra készül a Magyar Cserkészszövetség 2. kerülete. Szklenár Eszterrel a program munkacsoport vezetőjével és Springer Bence táborparancsnok-helyettessel beszélgetünk a cserkészek egyenruhájáról, a mozgalom történetéről, céljairól, a világjárvány időszaka utáni újrakezdésről és készségekről, képességekről, melyeket a cserkészet fejle

Zenével dicsőíteni

Jubileumok, mérföldkövek az Eucharist és a The Sign zenekar életében valamint néhány szó a június 19-i szigetmonostori Dicsőítő Szigetről. Vendégeink voltak Gável András, Gável Gellért és Czinke Máté.

Pünkösd ajándéka a Szentlélek

Beszélgetés dr. Orosz Atanáz miskolci megyéspüspökkel.

SZENTELÉS ELŐTT - MÁSODIK RÉSZ

Stúdióvendégeink voltak Péter Vilmos, Carlos Sirer Melis és Hágen Pál Tamás végzős papnövendékek, akiket Ternyák Csaba érsek június 18-án szentel majd pappá, az egri bazilikában.

Szentelés előtt - első rész

Stúdióvendégeink voltak Michele Gervasoni, Kerekes Gábor és Herbst Ádám végzős papnövendékek, akiket Ternyák Csaba érsek június 18-án szentel majd pappá, az egri bazilikában.

KERSZTÉNYÜLDÖZÉS RÉGEN ÉS MA II.

Hogyan zajlottak a keresztényüldözések a történelem során és ennek milyen hatásai voltak? Vendégünk Buda Péter, az Egri Hittudományi Főiskola egyháztörténelem tanára. Második rész.

Sajtóapostolok - Gróf Lajos

Stúdióvendégünk volt Gróf Lajos nívódíjas, Szabó Lőrinc-díjas nyugdíjas szerkesztő, újságíró, a Keresztény Élet első főszerkesztője. Életéről, munkásságáról, ’56-os forradalomról és a rendszerváltás utáni keresztény újságírásról kérdeztük.
1917
embernek tetszik