Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Stúdióbeszélgetések

Szó van róla - Dr. habil. Tengely Adrienn - A hitbuzgalmi társulatok

Stúdiónk vendége volt Dr. habil. Tengely Adrienn az EKKE egyetemi docense, akivel a hitbuzgalmi társulatokról beszélgettünk.

Újmisések Isten szolgálatában

2023. június 17-én, az egri főszékesegyházban Ternyák Csaba egri érsek áldozópappá szentelte Czárán Bálint és Pietro Trevisan diakónusokat. Stúdiónkban ők mesélnek megtérésről, hitről, hivatásról.

Júliusban ismét Szalók

41 éve indult útjára az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Idén július 13 és 16-a között rendezik meg. Programról és tudnivalókról kérdeztük vendégeinket, Kovács Krisztián főszervezőt, Vízi János ifjúsági referenst és Karnok Ádámot, az esemény műsorvezetőjét.

Keresztény közéleti mediátor képzés Piliscsabán

Tandíjmentes, bentlakásos, akkreditált „keresztény közéleti mediátor” képzést hirdet az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia 21 és 35 év közötti keresztény fiatalok számára. Az intenzív oktatási programot a Kárpát-medence különböző tájaira szervezett tanulmányi utak, neves professzorok előadásai, valamint közösségi és lelkiségi programo

Szó van róla - Dicsőítő Sziget

2023. június 24-én és 25-én, immár második alkalommal rendezik meg a Dicsőítő Sziget elnevezésű keresztény összművészeti fesztivált Szigetmonostoron. Műsorunkban két szervezővel, Gável Andrással és Gável Gellérttel, az Eucharist együttes zenészeivel beszélgettünk.

Szó van róla - Dr. Török Csaba

A pápalátogatások jelentőségéről valamint Ferenc pápa magyarországi útjáról beszélgetünk Dr. Török Csabával, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóreferensével.

Hálás vagyok Istennek! - Czinke Máté

Stúdiónk vendége volt Czinke Máté a The Sign együttes frontembere, akit a keresztény könnyűzenéről, a fiatalok megszólításáról, sikerrekről és tervekről kérdeztük.

Mesteréges intelligencia a gyógyászatban

Stúdiónk vendége volt Dr. Kovács László etika professzor, az augsburgi egyetem rektorhelyettese, akivel a transzplantációt, az eutanáziát és a mesteséges intelligenciát érintő orvosetikai kérdésekről beszélgettünk.

Kántorképzés indul Egerben

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és az Egri Hittudományi Főiskola közreműködésével. Vendégünk volt Dr. Dolhai Lajos rektor és Dr. Asztalos Bence intézetigazgató.

Szó van róla - Pacsai János

Pacsai János encsi parókust, csereháti kerületi esperest a köztársasági elnök Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki. A görögkatolikus lelkipásztort életéről, hitéről, sikerekről, hivatás ébresztésről, közösségépítésről, a nagyböjt és húsvét üzenetéről kérdeztük stúdiónban..
1917
embernek tetszik