Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

szentbeszédek - előadások

Tudom vagy hiszem? - Gloviczki Zoltán

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektorának előadása az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, 2022. november 24-én.

200 ÉVE HALT MEG FISCHER ISTVÁN ÉRSEK II.

Ebből az alkalomból rendeztek szakmai konferenciát az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban 2022. október 20-án. Második rész. Tartalom: Kiss Gábor: Az "utolsó kenet" szentsége egyetemes, lokális és teológiai fénytörésben Fischer István egri rituáléjában. Fejérdy András: Fischer István szerepe az 1882. évi nemzeti zsinat előkészítésé

200 éve halt meg Fischer István érsek

Ebből az alkalomból rendeztek szakmai konferenciát az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban 2022. október 20-án. Első rész. Tartalom: Ternyák Csaba egri érsek köszöntő, megnyitó. Földváry Miklós: Az egri ordinárius új megvilágításban. Varga Benjamin: Mennyire volt egri a Rituale Agriense?

Lelke Rajtad - Tiszulás útja vagy

Amikor csak azt tartjuk jónak, ami elképzeléseinknek és felszínes vágyainknak megfelel, újra a jó és rossz tudás fájáról eszegetünk. "Legyen meg az én akaratom!"

A szalézi női szerzetesi jelenlét a társadalomban

Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek szerzetesi intézméne. A jeles alkalomból konferenciát rendeztek a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, ahol Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök is előadást tartott.

Lelke Rajtad - Bármit érezhetünk!

Az élménytársadalom trónra ültette a kellemes érzéseket és sokat áldoz elérésükre. A keresztény, inkább szíve békéjét őrzi. Czopf Éva Klára gondolatai.

Mindenszentek üzenete - Nagy Krisztián

Hernádnémeti plébániai kormányzójának gondolatai.

A szalézi Megelőző Módszer és a fiatalok

Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek szerzetesi intézméne. A jeles alkalomból konferenciát rendeztek a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán, ahol P. Ábrahám Béla SDB a szalézi lelkiség Megelőző Módszere és hatása a mai fiatalokra címmel tartott előadást.

Lelke Rajtad - Ami a szívemen, a számon

Ha ráfújsz a szikrára, lángra lobban, ha pedig ráköpsz, kialszik; bár a te szádból ered mind a kettő. (Sir)

Lelke Rajtad - Színét vagy szívét?

Vajon hogy tudjuk megkülönböztetni a felszínt (szín) és a mélységet (szív)? 13. rész
1917
embernek tetszik