Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Dokumentumfilmek

Megújul az egri bazilika - Fókuszban a restaurálás #6

Fókuszban a restaurálás #6- A KÉT TORONY KÖZÖTT

Hívtál Uram, itt vagyok... - Takács Tamás

Takács Tamás ezredes, a Tábori Püspökség lelkészi kar vezetője 1966. április 8-án született Miskolcon. Kilenc éves egyházmegyés papi szolgálat után kérte áthelyezését a tábori püspöksége. Irakban, Koszovóban, háromszor pedig Afganisztánban teljesített missziós szolgálatot, bajtársként segített a katonáknak embernek maradni az embertelenségben is.

HÍVTÁL URAM, ITT VAGYOK...- CSÓKAY KÁROLY

Csókay Károly jezsuita szerzetes 1926. december 7-én született Mosonban. Tanulmányait Belgiumban és Spanyolországban végezte. 1957-ben szentelték pappá. 16 éven át Kolumbiában és Chilében népmisszionáriusként a legszegényebbeket szolgálta. Kanada és Kárpátalja után 1993-tól Magyarországon tölti be hivatását. A jezsuita rend legidősebb tagjaként ma

Egy pápalátogatás margójára

2023. április 28 és 30-a között hazánkban tett látogatást Ferenc pápa. Kisfilmünkben olyan személyek beszámolói hallhatók, akik megtapasztalhatták a szentatya közelségét, illetve megszólalnak olyanok is, akik személyesen köszönthették az egyházfőt.

HÍVTÁL URAM, ITT VAGYOK...- DR. LENGYEL GYULA

Dr. Lengyel Gyula címzetes esperes, helyettes bírósági helynök 1955. március 11-én született Miskolcon. 1982. június 19-én szentelték pappá. Az Úrra hagyatkozó élete, a művészetek és a természet iránti szeretete könyveiben és a Szent István Rádió több műsorában nyomon követhető.

Fókuszban a restaurálás #5 - Északi-torony

Folytatódik a rekonstrukció a bazilikában. A nézők most betekintést nyerhetnek az Északi-torony felújítási munkálataiba is.

In memoriam - Jéger Károly

2023. március 26-án elhunyt Jéger Károly pápai prelátus, c. esperes, tb. kanonok, c. apát, karitász igazgató, ny. plébános életének 90., áldozópapságának 67. évében. 2015-ben készült portréfilmünkkel, rá emlékezünk.

Hívtál Uram, itt vagyok...- Szabó József

Legyen meg a te akaratod! 25 évvel ezelőtt 1998-ban ezzel a jelmondattal, ráhagyatkozással kezdte meg lelkipásztori szolgálatát Szabó József főszékesegyházi kanonok, Miskolc-diósgyőri plébános. Tanult Rómában, dolgozott az érsekségen, 16 éven át a papképzést szolgálta, előadásai minden hívő és kereső ember számára tanulságosak.

Megújúl az egri bazilika - szentélyi festmények restaurálása

Fókúszban a restaurálás- Megújúl az egri bazilika - szentélyi festmények restaurálása

Szentélyek nyomában #12- Martonyi Pálos Kolostor

Az Aggteleki karszt területén, a Szár hegy hármas csúcs alatt rejtőzik, az egyetlen magyar alapítású rend, a Pálosok egykori kolostorának és templomának romja.....
1917
embernek tetszik