Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Egy kávé mellett

Egy kávé mellett - Tolerancia 2

Hogyan lehet kibékíteni a különböző ellentéteket? Miben kell toleránsnak lennünk, kompromisszumra törekednünk és miből nem szabad engednünk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégeinkkel.

Egy kávé mellett - Tolerancia

Vendégeink: Klement Mariann, az Eszterházy Károly Egyetem Szociálpedagógia Tanszékének tanársegédje, Czibere Zsolt atya, az egri bazilika káplánja és Béres Gyula, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium pedagógusa. Műsorvezető: Pap Ildikó.

Egy kávé mellett - Média

Vendégeink: Palágyi Edit a Szabad Föld hetilap fő munkatársa, Németh Csaba a Zsolca Tv Non Profit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója, Bérczessy András a Szent István Rádió és Televízió igazgató főszerkesztője. A műsorvezető: Pap Ildikó.

Egy kávé mellett - Ünnepek

Hogyan ünneplünk ma? Mennyire fontosak a hagyományaink? Erről beszélgetünk. Vendégeink: Tolnay Katalin mentálhigiénés szakember, Czibere Zsolt atya az egri bazilika káplánja, Béres Gyula az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola pedagógusa. Műsorvezető: Pap Ildikó

Egy kávé mellett - Szenvedélybetegségeink

A szenvedélybetegség mára társadalmi jelenséggé vált. Fajtáiról, kialakulásának lehetséges okairól és következményeiről beszélgetünk. Vendégeink: Síposné Kohári Szilvia, Kármán Zoltán, Czibere Zsolt. Műsorvezető: Pap Ildikó.

Egy kávé mellett - Cigánypasztoráció

Beszélgetőpartnerek: Németh Zoltánné szociálpolitikus, szociálpedagógus, az egri Karitász Központ igazgatóhelyettese, Molnár Gál Béla diakónus, a kazincbarcikai Don Bosco iskola igazgatóhelyettese és Hofher József jezsuita szerzetes. Műsorvezető: Pap Ildikó

Egy kávé mellett - A boldogság

Akik beszélgetnek: Dr. Lengyel Gyula, Béres Gyula és Bagi Emese, a műsorvezető Pap Ildikó.

Egy kávé mellett - Pályaválasztás, hivatásválasztás

Mennyire érett ma egy középiskolás fiatal, hogy egy életre szóló hivatást válasszon magának? Hogyan és miben tud segíteni a szülő vagy a pedagógus? Milyen elvárásokat támaszt egy felsőfokú oktatási intézmény a diákokkal szemben?Vendégeink: Dr. Dávid Mária főiskolai docens, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az EKF rektor-helyettese és Bagi Emese pedagógu

Egy kávé mellett - Bűn és megbocsátás

Mi a bűn? Miként vizsgálható társadalmi és hitéleti szempontok alapján? Beszélgetőtársak: Dr. Lengyel Gyula plébános, Béres Gyula pedagógus és Dr. Hunyadi-Buzás Ágnes címzetes táblabíró. Műsorvezető: Pap Ildikó.

Egy kávé mellett - Tekintély, hatalom

Mire épül és hogyan változott a történelem folyamán a tekintély? Mennyire változtatja meg a hatalom gyakorlása az ember személyiségét? Vendégeink: Fábián Zsuzsanna, Buda Péter, Béres Gyula és a műsorvezető Pap Ildikó.
1917
embernek tetszik