Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Dokumentumfilmek

Szentélyek nyomában - Feldebrő

Sorozatunk hatodik részében a feldebrői Szent Márton - templomot mutatjuk be.

IN MEMORIAM - HAJDÚ MIKLÓS

2021. április 13-án elhunyt Hajdú Miklós atya. A sátoraljaújhelyi börtönlelkésszel 2015-ben készítettünk beszélgetést hitről, hivatásról, életútról.

Szentélyek Nyomában #5- Sátoraljaújhely

Szentélyek Nyomában #5- Sátoraljaújhely Dokumentumfilm-sorozatunk ötödik részében, a sátoraljaújhelyi Szent István király templomot mutatjuk be.

Megújul az egri bazilika - Fókuszban a restaurálás #3 - Oszlopok -

Új színt és műmárvány bevonatot kapnak a bazilika-belső oszlopai. De vajon hogyan készül a műmárvány és miként kerül a felületekre? Kisfilmünkben kiderül!

Szentélyek Nyomában - Gyöngyöspata

Szentélyek Nyomában #4- Gyöngyöspata Dokumentumfilm-sorozatunk negyedik részében Gyöngyöspatára kalauzoljuk nézőinket, hogy megmutassuk a Kisboldogasszonynak szentelt templomát és annak páratlan kincseit.

Az egri Főegyházmegyei Könyvtár

Az Eszterházy Károly Egyetem épületében lévő impozáns barokk könyvtártermet, annak történetét, valamint egy-egy különleges kincsét Balogh Ferenc könyvtárigazgató mutatja be.

Szentélyek Nyomában #3- Tarnaszentmária

Szentélyek Nyomában #3- Tarnaszentmária Ismeretterjesztő sorozatunk harmadik epizódjában, Magyarország egyik legősibb és legkisebb, ma is működő katolikus templomát, a tarnaszentmáriai Sarlós Boldogasszony templomot mutatjuk be.

Szentélyek Nyomában - Kerecsend

Ismeretterjesztő sorozatunk második epizódjában, a kerecsendi Világ Királynője templomot mutatjuk be.

Megújul a bazilika - Fókuszban a restaurálás 2.

A hétköznapi ember számára láthatatlan módon zajlanak az egri bazilika belső felújítási munkálatai. Stábunk a restaurátorok érdekes világába kalauzolja a nézőket, Győri Lajos közreműködésével. Jelen filmünkben a kupolafreskókkal foglalkozunk.

Szentélyek nyomában - Bélapátfalva, Apátsági Templom

Tv-nk új, ismeretterjesztő dokumentumfilm-sorozatának első alkotása a Bélapátfalvai Ciszterci Apátsági Templomot mutatja be, néhány percben. A jövőben folyamatosan készülő kisfilmjeinkkel az Egri Főegyházmegye területén lévő épített örökségeinkre, értékeinkre szeretnénk felhívni a figyelmet.
1917
embernek tetszik